HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2007.09.19. 17:28 volante

Társult nagyképűség

Tegnap este - teljesen véletlenül - a Királyi Tévére keveredtem, ahol éppen A társulat című, kicsit sem megasztárgyanús műsor zajlott. A Nagy Csillagból úgy tíz percet láttam egyszer, de tegnap e tíz perc minden ellenérzése újra a fejembe tolult.

Az az én egyik - jelzem, kisebbik - gondom, hogy a versenyzők jó részének nagyon hiányzik az önkritikája. De ha magáról nem is gyanítja, hogy tehetségtelen, nem létezik, hogy a család/barátok/ismerősök nem próbálták meg lebeszélni arról, hogy egy közszolgálati tévé teljes keddi főműsoridős nézettsége előtt égesse magát. Az ember nem hinné, hogy az exhibicionizmus ilyen megalázó vereséget mérhet a racionalitásra, aztán mégis. Na de a másik oldal.

A zsűri, és az ő kritikája.

Az egy dolog, hogy mindenkinek van véleménye, sőt, szíve joga kifejteni. Hogy aztán ezt milyen formában teszi, megint más kérdés. Alföldi "Cúnya Fiú" Róbert például élen jár a próbálkozók porig alázásában és vérig sértésében, és erre még az sem jogosítja fel, hogy Lucifert játszott a Nemzeti megnyitóján. Nyilván megerőltető az ő Hatalmas Tehetségének kicsit is emberségesnek lenni. De hogy mellette még olyasvalaki, mint NoName Balázs is veszi a bátorságot a cinikus fikázásra, az már tényleg mindennek a teteje. Vagy a legalja. Ki ez egyáltalán? Mit tett le az asztalra? És milyen alapon kritizál?

Náluk jobban már tényleg csak a Megasztár Péló Barnája vágta le nálam a fí-relét. Egy "Hófehér Jaguar"-kaliberű performansz után én takarítani se mennék egy rockkocsmába, de a minimum, hogy befogom. Ehhez képest ő minősít másokat, de úgy, hogy az őt minősíti.

Kívánok nekik hasonló kritikákat.

6 komment

Címkék: mtv kultúra tévé a szubkultúra hőse


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr87170539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states 2007.09.19. 20:23:39

A Nemzeti megnyítójánál emlékezetesebb alakítást nyújt mindannyiunk Robija vasárnaponként a Heti Hetesben, idétlen nyihogásával, nyafogásával teljesen felnőtt a másik (hat)ökörködéséhez. Vagy mihez...

volante · http://volante.blog.hu 2007.09.19. 20:55:02

Az biztos, hogy egy ritka irritáló figura. A HH felett viszont általában gyorsan átkapcsolok, rosszat tesz a vérnyomásomnak. :)

last minute 2007.09.20. 00:35:51

Enyje, csak nem vesztitek észre modern korunk élő polihisztora ő.
Színész, festő, rendező, kiváló műsorvezető, HH résztvevő, és megannyi dologhoz értő ember. Mi csak irigykedhetünk, nyomába sem érhetünk.
Talán majd ha újra születünk.

azekezetnelkulitelseolvasom 2007.09.20. 02:17:49

Én Szulák miatt sem nézem. Róla egy kis fikázás?

eternity · http://eternity.blogter.hu 2007.09.20. 06:46:33

Tkp mi a baj?
Ez kérem a szórakoztatás magasiskolája. Legalantasabb emberi ösztönkésztetéseinket elégíti ki. Freud elélvezne ettől.

volante · http://volante.blog.hu 2007.09.20. 16:56:31

Amennyit láttam, abból úgy érzem, hogy Szulák elég rendes volt velük. Legalábbis nem döngölte őket a földbe, ahogy az említett úriemberek.
süti beállítások módosítása