HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.12.04. 21:49 volante

A villamos, ami ott sem volt

Ma reggel, egészen pontosan 9:42-kor megjelent egy poszt a Velveten, amely arról értesítette a nagyérdeműt, hogy nekiszaladt egy gyalogos a villamosnak. Nem az első, nem is az utolsó a város történetében, simán átsiklanék felette. Mondom, -nék. Ha nem lettem volna az illetékes villamoson.

8:30 CET. Buddha nyugalmával állok a Combino második ajtajánál, fülemben diszkrét zene, hasonlóan diszkrét bámészkodásom közben éppen "A villamos esetenként hirtelen fékez. Kérjük, mindig szíveskedjenek fogódzkodni!" feliratot olvasom az ajtó felett. Na, pontosan ebben a pillanatban haraptak a fékek a kerekekbe, és az előttem álló néni hatalmas szerencséje, hogy szót fogadtam a BKV-nak, különben olyan dinamikusan szakadok a nyakába, amire szavak nincsenek. Megállunk. Mindenki a másikra pislog, valaki félszegen felveti, hogy esetleg elgázoltunk valakit. Aztán a vezető megkér, hogy hagyjuk el a villamost. Éljen.

A villamos előtt senki, alatta senki, se vér, se testrészek. Hála Istennek, filmen is utálom a horrort, nemhogy a valóságban. Egy pasas ül a járdaszegélyen, erősen fogja a fejét, körülötte egy "mentők" feliratú férfi sürgölődik, miközben egy bordó Nubirából vesz elő cuccokat. Gondolom, tényleg mentős volt, és épp munkába ment. Ezt hívják a szakzsargonban máknak. Meg azt, hogy emberünk a villamos jobb oldalát találta el, és nem elé, majd alá került.

Nem értem az ürgét. Olyan előfordul, hogy valaki nem veszi észre a villamost, ha jön. Emberünk viszont nekiment. Most komolyan, nem tűnt fel, hogy ott van? Az a szép sárga valami, ami hol homokzsákokat, hol embereket visz keresztül a városon? Az a Combino, ami akkora, hogy valójában elővárosi vonat? Az ott nem futurista dísztárgy, az közlekedni szokott. Néha még csönget is picit. Ekkora volt a reggeli szürkület? Vagy a sietség? Néztem már el én is dolgokat, de életemben nem rohantam még annyira sehová, hogy ne tűnjön fel egy komplett villamos.

Félre ne értsen senki, nem akarok szájhősködni. Tisztában vagyok azzal, hogy mindenkit érhet baleset. Az egészben pusztán az a dühítő, hogy ennyire bambának lenni művészet. És ezzel sikerült a város - meg állítólag Európa - legforgalmasabb villamosvonalát a reggeli csúcsban 43 percre megbénítani.

1 komment

Címkék: budapest közlekedés bkv baleset city


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr50804835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonja · http://sonjawhite.blogol.hu/ 2008.12.08. 21:02:52

4. bekezdés = einfach gut.
süti beállítások módosítása