HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.03.30. 15:20 volante

Tizenöt perc hírhedtség

Tegnapelőtt egy újságárusnál üvöltött rám a Blikk szalagcíme: "Lázadás Fábrynál! Kivonultak a nézők a gusztustalan dal miatt". Na, gondoltam, a Retekklubot épp most meszelte el a Cég, ennek a fele sem tréfa, gyerünk a netre. Egy ilyen cím hatására szinte reflexből arra gondol az ember, hogy Sándor mondott valamit, ami betette a kaput néhány nézőnél. Pedig nem, dehogy. Az egyik vendég villantott, konkrétan Nagy Krisztina. Alias Tereskova.

Művész, médiaszemélyiség vagy éppen "jelenség" címke alatt időről időre felbukkan valaki, azzal az egyetlen, de legalább leplezetlen céllal, hogy rövid karrierje során minél több ember hátán állítsa fel a szőrt. Amolyan hivatásos botrányhősök, de mintha váltott műszakban dolgoznának, kettő egyszerre sosincs színen. Biztosan voltak régebben is hasonlók, én körülbelül Anettka felbukkanása óta vagyok képben a dologgal, de e típus inkarnációjaként könyvelhetjük el mindenki (szó szerint mindenki) Kelemen Annáját is. Egy ideje viszont már a műanyag kasztniban sincs potenciál, így a megüresedett helyre gyorsan besorolt az újabb műbalhékirálynő. Aki festőművész, énekes, állítólag együttese is van, szintén az első női űrhajós neve alatt.

Hogy miért kellett a balhé? Egyrészt bebizonyíthatta a többség általa kispolgárinak kikiáltott ízlését. Azzal, hogy a jónép felháborodásában kivonult a stúdióból, Tereskova pontosan azt érte el, amit akart. Visszhangot, felháborodást, a polgárnak az ő pukkasztását. Ha mindenki fapofával ülte volna végig a produkciót, némi ingerszegény tapssal a végén, szegény Kriszta zokogva sírta volna álomba magát a következő hét minden éjszakáján. Így viszont remekül szórakozott, ráadásul igazolta saját elképzelését, hogy érdemes ezt csinálnia.

Másrészt? Kellett az ismertség. Az az érzésem, Tereskova eddig nem jutott valami messzire. Most komolyan, jelentkezzen az, aki a Heti Hetest megelőzően hallott róla. Mert én például csak úgy egy hónapja, a YouTube által. Sebaj, tegnapelőtt ezt a problémát is megoldotta. Híres lesz, vagy hírhedt, édesmindegy, a lényeg, hogy beszéljenek róla, jó sokat. Akiről beszélnek, aki bármikor tud zaftos témát szolgáltatni, azt felkapja a média, és még inkább a köztudat részévé teszi. A folyamat öngerjesztő, szárnyal a hírnév, dől a pénz. A rendszernek viszont beépített hibája, hogy egy idő után dögunalmassá válik az áldozat: új arcok, új sztorik kellenek, Tereskova pedig koppan egyet, és fél év múlva a varjú nem károg utána.

De legalább neki is megvolt a tizenöt perc hírnév.

3 komment

Címkék: kritika tévé retekklub


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr96402655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommi 2008.03.30. 16:27:29

Láttam a Heti Hetesben... Iszonyú volt... Szörnyű egy nőszemély...

volante · http://volante.blog.hu 2008.04.04. 22:21:54

Téglagyári Megálló · gumigyar.blog.hu 2008.04.04.

Lásd link, az írás elején. :) Valahogy nem is tűnik bulváros túlzásnak, legalábbis amiket olvastam/hallottam a hölgyről.
süti beállítások módosítása