HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2007.12.03. 13:04 volante

Hotel Hitel

Ma is érdemes volt felkelni. Túl azon, hogy majdnem két óra alatt tettem meg az egy órás utat a suliba (zh volt, mákomra korán elindultam), azt hiszem, az utóbbi idők egyik legigazabb reklámmondatát sikerült elcsípnem a tévében:
"Legyen emlékezetes a Karácsony! Erste személyi kölcsön"Már most szólok, csórikáim, az lesz. Amikor apuka úgy adja át a gyereknek a hifit, hogy ne szokj hozzá, kisfiam, a végrehajtó tavasszal úgyis viszi. Sőt, az elmaradt kamatok fejében még a régi magnódat, esetleg a tévét is. Elfelejteni azt a Karácsonyt, ami csődbe vitte a családot? Próbáld meg.

Persze, hogy lehetek ilyen lenéző, érzéketlen és negatív?

Leginkább úgy, hogy a fogyasztási hiteleket mintegy ajándékként fogják fel azok, akik felveszik. Egy óra alatt kap kétszázezret, de hogy két hónap múlva miből fogja visszafizetni a háromszázat, azt nem tudja. Nem is érdekli, reflexei Scarlett O'Hara szavait mantrázzák: "Majd holnap gondolok erre." Mert jövőre minden más lesz, duplaannyit fog keresni, vagy elmegy címet írni, falat hordani.

Széles vigyorral markolják fel a pénzt, könnyen jött a lóvé, nyomás elkölteni. A Karácsonyban a cucc a lényeg, maga az ünnep, az kérem másodlagos. Hőseink egyébként ugyanazok, akik február-március táján a legjobban méltatlankodnak, hogy micsoda uzsorakamatok vannak, nem ez volt a szerződésben, a csúnya, gonosz bank kifosztja őket. Hogy az agyát megülő lila ködben nem jutott eszébe végigolvasni a szerződést, arra ő már nem emlékszik. Ja, hogy a THM az apróbetűsben volt? Általános iskolában is abból feleltettek.

Van egy másik kedvenc csapatom is, ők hosszútávú kölcsönben utaznak. Nyuszómuszóék, hát persze. Bátor gyerekek, hiszen hitelre vettek lakást, aztán családi házat, kutyaházat, hitelből mennek síelni. Talán 120-130 év alatt mindent ki is fizetnek - a dédunokák. Sokan hallották már tőlem az ötletet - gondolom, unják is -, hogy érdemes lenne egy olyan reklámot is forgatni, amelyben éppen árverezik Nyuszómuszóék vagyonát. A házat, a kocsit, a kutyaólat, aztán mennek anyukához lakni - de lehet, hogy neki is hitelből vették a kéglit. Újabb szpot: Nyuszómuszóék a hajléktalanszállón. Hotel Hitel.

Hátha pár embert észhez térítene.

P.S.: Az abszolút győztes szöveget majdnem kihagytam. Íme, a két szóban fekvő önellentmondás személyesen: ADÓSSÁGRENDEZŐ HITEL.

5 komment

Címkék: kritika hitel


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr38250653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommi 2007.12.04. 16:00:20

Jó írás! Csak így tovább...
De téyleg hihetetlen, miket el nem hisznek az emberek...

volante · http://volante.blog.hu 2007.12.04. 19:21:58

Köszönöm! :)

A legszörnyűbb az, hogy mégis egyre többen másznak bele. Akinek személyi kölcsönre van szüksége, az nagyrészt később sem tudja kigazdálkodni a törlesztőt, csak erre utólag gondolnak.

Tommi 2007.12.04. 20:13:44

Pontosan...
Szeretnék úgy élni, hogy ne szoruljak hitelre...

Annácska 2007.12.08. 15:54:09

Remek ez a kis szösszenet.Teljesen egyet értek veled, bár én magam konzumidióta vagyok eléggé,de tudom hol a határ, a hitel a határ:P

volante · http://volante.blog.hu 2007.12.08. 21:22:01

Köszi! :) Láttam már vészesebbet is. Illetve dehogy vagy az. :))))
süti beállítások módosítása