HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.04.05. 11:05 volante

Gerillák kampánya

Komolyan mondom, egyre inkább tetszik a gerillakampány. Olcsó, mindig beválik, pedig nem is néz ki annak. Egyetlen hátulütője, hogy feltűnő, ha sokszor alkalmazzák egymás után. Most konkrétan a Showder szerkesztői. Vagy maga a Retekklub.

Elsőnek a hírhedt "Lendvai kontra szamárcsődör kontra Combino" beszólás érkezett, még februárban. Maga Sándor hangsúlyozta, hogy az előző adásba azért nem került be az ominózus fél perc, mert az RTL jogi osztálya aggodalmainak adott hangot. Két héttel később már nem problémáztak volna? Dehogynem, biztosan. Csak a nézettség mindenek felettisége megint a józan ész ellen vonult, és rövid küzdelemben győzött. Még azt is megkockáztatták, hogy az ORTT esetleg - sőt, biztosan - elmeszeli őket, viszont régóta tudjuk, hogy semmi nem vonz több embert a képernyő elé, mint az alábbi felirat:



Pláne főműsoridőben, másfél órán át. A két héttel későbbi adás pedig rekordokat döntöget, mert mindenki a visszhangra kíváncsi. A botrány részleteire, a hátterére, vagy egy újabb zsíros beszólásra. Végül csak figyelmeztetést kaptak, mégis elérték, amit akartak. Nem rossz, nem rossz.

Hasonló projekt lehetett most Tereskova. A Blikk szállította a hírt, miszerint botrány, közfelháborodás, lincshangulat, satöbbi. Ha így volt, ha nem, az emberek felkapják a fejüket, és máris vérszagra gyűl az éji vad, félmillióval többen nyomnak csütörtök este a Retekklubra, mint azt rendesen tennék. Még a műsor intrója is botrányos beszélgetést ígér, nő az adrenalin, izzad a tenyér, közeleg a skandallum. És mi jön? Egy olyan konszolidált beszélgetés, amelyben maximum a hölgy frizurája vágja ki néhány mesterfodrász biztosítékát. A producer persze azt nyilatkozta múlt héten, hogy megvizsgálják, mi maradhat, és mi nem. Jelentem, a kritikus részekből semmi. De a trükk bevált.

Félreértés ne essék, alapvetően bírom Sándort és a műsorát, bár akadnak néha kihagyható poénok. Nem is rá jellemző ez a zsiványtempó, inkább a kereskedelmi bulvárra. Ki tudja, lassan a Híradót is égő panelházak romba dőlésével fogják felkonferálni, legfeljebb menet közben derül ki, hogy valójában tataroznak.

Szólj hozzá!

Címkék: ortt kultúra tévé retekklub


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr56411780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása