HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.03.15. 11:30 volante

Kiugró

A hét elején - szinte teljesen véletlenül - elcsíptem egy szpotot a tévékettőn. Egy improvizáción alapuló, amolyan helyzetgyakorlatokkal teli műsort ígért a reklám, egészen jó nevekkel, csak igen lehetetlen időpontban: péntek, 23:00. A műsor címe - Beugró - is amolyan színházközeli. Szokatlan attól a kereskedelmitől, ahol olyan kaliberű műsorok futnak, mint mondjuk Az igazság ára című bűncselekmény. Sejtettem, hogy el fogom felejteni, inkább beállítottam a felvevőt, neki jobb a memóriája - az első, hat óránál hosszabb áramszünetig mindenképp. Aztán úgy alakult a tegnapom, hogy éppen tizenegykor értem haza. Látom a kis piros lámpát világítani, eszembe jut a műsor; hát akkor lássuk.

Először a műsorvezető, Novák Péter tűnt fel a színen. Egy pillanatra lendületet vesztettem, ő ugyanis lassan Lajka-szerűen sokoldalú médiaszemélyiséggé válik - csak éppen tehetséges. Azért sunyin reménykedem, hogy autós műsorban nem fogom viszontlátni, mint a média hajdani királykisasszonyát.

Aztán jöttek a színészek: Rudolf Péter, Kálloy Molnár Péter (miattuk akartam megnézni a műsort), Szabó Győző, valamint a számomra ismeretlen, de annál nagyszerűbb Pokorny Lia. És kezdetét vette a sziporkázás. Egyszerűen zseniális, ahogyan a legváratlanabb és legodanemillőbb mondatokra-hangokra reagálnak, vagy ahogy ugyanabból a néhány soros párbeszédből különféle élethelyzeteket hoznak ki. Az egész műsor varázsát a díszletek-kellékek hiánya adja: a színészek - mondhatni - kizárólag saját és kollégájuk tehetségére vannak utalva. Meg a nézők képzelőerejére. Olyasmi ez, mint ahogyan gyerekkorunkban játszottunk, csak profik az előadók. Az egyik legjobb a "zsebszöveg" fedőnevű akció volt: a színészek három-három mondatot húznak egy dobozból, majd egy előre megadott szituációban, csengőszóra kell valamelyiket alkalmazni. Óriási, komolyan mondom. Kár, hogy csak fél óra az egész, én hajnalig elnéztem volna.

Tudom, szokatlan és ritka látvány a "kultúra" és a "tv2" címkék egymás melletti felbukkanása, most viszont valami egészen elképesztően új és jó született. Csak tennék normális időpontra.



Bonus Track: a kenósorsolás

Ugye, emlékszünk még arra a lányra, aki folyton pislogott, amint egy új számot kellett bemondania? A fél ország ezen röhögött, de a tréfának most leáldozott. Az új srác ugyanis megoldotta a Szerencsejáték Zrt. legégetőbb problémáját, amennyiben még véletlenül sem pislog. Két perc alatt egyet sem. Szinte csodálom, hogy nem szárad aszottá a két szeme.

1 komment

Címkék: tv2 kultúra tévé


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr14381881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommi 2008.03.15. 12:38:43

Szilveszterkor volt az első adás, utána egy kicsit elsikkadt... Én is megnéztem volna, de este 11kor már tényleg későn van...
süti beállítások módosítása