HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.03.10. 21:08 volante

Tutira kell menni, na

Belvárosi Természetbúvár, 2. évfolyam, 2. szám
Bármely hétköznap 8:50, Astoria, az East-West Business Center előtt

Legutóbb majd' két hónapja jelentkezett állatkerti kalauzunk, melynek legfrissebb számában ismét egy jól ismert, ám annál érdekesebb fajt veszünk közelebbről szemügyre: az Élelmes Fuvarost.

Egyedei Budapesten és vidéken egyaránt fellelhetőek. Míg az előbbi vadászterület vándorai rendszerint tilosban parkolással és más fajok által "pofátlannak" titulált furakodással, utóbbiak százharmincas országúti tempóval, 2x1 sávoson az előttük haladó levillogásával, valamint a frontális ütközést kísértő előzésekkel teszik magukat azonnal felismerhetővé. Bár viselkedésük szembeötlő, megjelenésük többnyire igen visszafogott: járműveik a méretbeli különbségek széles skálája ellenére szinte egységesen rejtőzködő fehérben díszlenek. Sokukat legalább egy horpadás teszi rusztikusan férfiassá.



A mai napon lencsevégre kapott példány - a fentieken túl - határtalan leleményességről tesz tanúbizonyságot. A járdán parkolás vészvillogóval spékelése már megszokott az Élelmes Fuvarosoktól, de egészen ritka, hogy valamelyikük triplán biztosítsa magát a Hatósági Közeg zaklatásai ellen.
  1. Vészvillogó, hátha a Közeg elhiszi, hogy épp itt adta fel a technika.
  2. Háromszög, ha a vészvillogó mégsem lenne elég meggyőző.
  3. Végső és megsemmisítő érvként pedig: a Rokkantigazolvány.


Halvány árnyat vet az idillre, hogy barátunk két lábon, a rokkantság bármely jele nélkül egyensúlyozza az árut rendeltetési helyére, majd pöccre indítva elviharzik.

Tutira kell menni, na.

3 komment

Címkék: budapest közlekedés autó city humorbonbon belvárosi természetbúvár


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr76375055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vladimir Harkonnen 2008.03.10. 22:58:44

Miért? A Péterfy-Bethlen sarkán évek óta áll egy dobozos. Reggel beáll a fizető helyre az üzlete elé, felnyitja a motorháztetőt, és estig háborítatlanul ott áll! Ingyé'!

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.04.01. 02:22:59

Wáó. A magyar rafinéria utolérhetetlen.
süti beállítások módosítása