HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.01.18. 12:21 volante

A pampák királya

Belvárosi Természetbúvár, 2. évfolyam, 1. szám
Múlt hétvége, Holló utca

Ezúttal nem saját megfigyelését adja közre a Belvárosi Természetbúvár, hanem egy szemfüles természetfotósét, akinek ezúton gratulálunk, és további sikeres pályafutást kívánunk.

Idei első számunk górcső alá vett egyede a Fővárosi Főpolgármester. Magyarországon igen ritka, egyetlen példányáról tudunk, ezért fokozottan védett: pozíciója már 18. éve sziklaszilárdan biztosított. Habár komoly ragadozónak tűnik, védetté nyilvánítása óta vajmi kevés jelét adta tevékenységének, eltekintve néhány kampányszerű útfelújítástól, és attól, hogy az utóbbi pár évben alagutakat ás vadászterületén. Különösen meglepő, hogy egy fajta önkorlátozásra vetemedjen, de a Fővárosi Főpolgármester territóriumának határát a Hungária körút táján képzeli el, az azon túli területekről nem vesz tudomást.

A Fővárosi Főpolgármester napjait a járműveinek használati jogcíme körül időnként kerekedő botrányok teszik színessé. Érdemes megfigyelni, hogy ezek mindegyike (Opel Frontera, VW Touareg, Audi Allroad Quattro) terepre címzett autó. A Budapest nevű vadászterület élőközösségében egyébként a bátorság egyik fő próbája, hogy ki merészel még átlagos hasmagasságú kocsival közlekedni.



A vizsgált egyedet a fotós hasonló szituációban kapta lencsevégre, mint a Belvárosi Természetbúvár annak idején a Nagyon Fontos Ember Sofőrjét, de itt tetézi a helyzetet, hogy a zsákmányul ejtett Forgalomtól Elzárt Területet az egyirányú utca rossz végéről közelítetette meg. A "megállni tilos" már csak kedves ráadás. Kíváncsian várjuk a Hatósági Közeg lépéseit.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest politika közlekedés autó city humorbonbon belvárosi természetbúvár


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr59302028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása