HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2008.01.01. 16:58 volante

Csapjunk a lecsóba

Itt az új év, de megállás nincs. Épp a holnaputáni agrárjog vizsgámra készülök, és a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvényt bújom. A Bevezető rendelkezések "Vadászterület" címszava alatt találtam egy tartalmában persze érthető, de attól még viccesen hangzó szabályt:

8. § (1) Vadászterületnek minősül - hasznosítási formájától függetlenül - az a földterület, valamint vízfelület, amelynek kiterjedése a háromezer hektárt eléri, és szemközti határvonalainak távolsága legalább háromezer méter, továbbá, ahol a vad

a) a szükséges táplálékot megtalálja,

b) természetes szaporodási feltételei, valamint

c) természetes mozgásigénye, búvóhelye, nyugalma adott.


Vizsgafeladat: képzelje el a nyulak nyugalmát vadászidényben!

Szólj hozzá!

Címkék: vizsgaidőszak humorbonbon elte ájk


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr83281066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása