HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2007.10.23. 19:58 volante

Csapataink harcban álltak

Malek Andrea és Takáts Tamás, a Karthago egykori frontembere énekelte 1989-ben az alábbi duettet, melyhez zseniális klipet sikerült vágni az '56 október-novemberi képanyagból. Sajnos a felvétel elejéről lemaradt az a rádióüzenet, amelyet Magyarország küldött az ENSZ-nek november 4. hajnalán, a szabadságát utolsóként védelmező dunapentelei Rákóczi adón keresztül.
"This is Hungary calling, this is Hungary calling: the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid... [in the form of parachute troops over the trans-Danubian provinces.] For the sake of God and freedom - help Hungary!"


Köszönjük, srácok.

Szólj hozzá!

Címkék: zene kultúra 1956 east


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr70205212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása