HTML

szuburbán szubkultúra

Élet, világ, autóbuzéria, audio-, video- és papíralapú kultúra, meg ami menet közben eszembe jut. Mindez az én szemszögemből, csak itt, csak most, csak Neked. És a magam örömére.

Tessék választani!

RSS, ha használod

2007.09.05. 23:37 volante

Zene a Dobozban

Bizton állíthatom, nagyon kevés olyan együttes van, amelynek neve azonos önnön első albumának és legnagyobb slágerének címével is. Na, hát az 1985-ben Sheffieldben megalakult Living in a Box ilyen. Richard Darbyshire, Marcus Vere és Anthony Critchlow triója idehaza gyakorlatilag ismeretlen, külföldön is nagyrészt one hit wonderként könyvelték el őket, egyedül hazai pályán, Nagy-Britanniában voltak sikeresnek mondhatók.

1990-ig tartó karrierjük alatt két albummal (1987 Living in a Box; 1989 Gatecrashing) és három ismertebb dallal gazdagították a popkultúrát. Ebből az egyik a '87-ben MTV-t taroló Living in a Box volt, a másik kettő - a tombolós, Brian May (!) gitározta Blow the House Down és az engem bármikor melankóliába taszajtóan gyönyörű Room in Your Heart - szintén megjárta a UK Top Tent. Aztán '90-ben, a harmadik album születése előtt a Chrysalis kiadó irányt váltott, a Doboz tagjai pedig nem tudtak a kérdésben dűlőre jutni, inkább feloszlottak.

Kár. A pop-funk műfajt ugyanis olyan színvonalon sikerült művelniük, ami máig egyedülállóvá teszi őket. A két albumból is össze tudtak rakni egy remek besztofot, ami tele van tempós, laza, stílusos, néhol szépséges számokkal. Olyasvalami, amit nemcsak darabjával, hanem egyvégtében is érdemes hallgatni.


Szólj hozzá!

Címkék: zene kultúra living in a box


A bejegyzés trackback címe:

https://volante.blog.hu/api/trackback/id/tr87158479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása